Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Театр на лівому березі повернувся з Берліна з фестивалю Radar Ost

14 жовтня, 11:09

Команда Театру на лівому березі повернулася до Києва, з успіхом відігравши виставу “Погані дороги” у Deutsche Theater Berlin - в рамках Міжнародного театрального фестивалю Radar Ost.

12 хвилин оплесків від німецьких глядачів, сльози в залі та на сцені, український прапор на сцені у Берліні - це реакція на постановку Тамари Трунової за п’єсою Наталки Ворожбит про війну на сході України.

Два дні, 9 та 10 жовтня, в Берліні відбувся показ вистави “Погані дороги”, в рамках Міжнародного театрального фестивалю Radar Ost. На фестивалі демонструвалися вистави європейських театрів, а головною темою фестивалю стало “Мистецтво і конфлікти”. Це вперше, коли український театр грав виставу на легендарній сцені Deutsches Theater Berlin.

“Важливо, що це не була «вистава для емігрантів» - так, це також важливо, але у нас були два зали німецьких глядачів. Ми говорили про власні проблеми, про війну, про те, з чим живемо останні 7 років. Німці казали, що вони навіть уявити не могли такого у 21 сторіччі”, - розповів художній керівник театру Стас Жирков.

Організатори фестивалю, місцеві критики та преса дуже схвально відгукнулись про саму постановку. Відзначили гру акторів, режисерські рішення та сценографію. Ці відгуки, на думку Стаса Жиркова, заявляють український театр у новому полі. Роблять його частиною європейського театрально процесу та відкривають нові можливості і горизонти.

”У нас відбувся дуже сильний коннект. Хоча це є нетиповим для європейських театрів, але глядачі 12 хвилин аплодували та три рази звали на поклін. Багато хто підходив після вистави до акторів та команди театру. Одні запитували про війну та політику. Інші - щоб розказати свої враження про виставу, про її відмінність та якість зробленої роботи на сцені”, - поділився шеф-драматург Театру на лівому березі Павло Ар'є.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати