Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гончарук привітав Джонсона з перемогою на виборах, очікує зміцнення співпраці між Україною та Великою Британією

14 грудня, 11:22
Фото: Укрінформ

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук привітав прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона з перемогою правлячої Консервативної партії на виборах, а також сподівається на продовження двосторонньої співпраці між Україною та Великою Британією.

"Прийміть мої вітання, Борисе Джонсоне, з переконливою перемогою партії і переобранням на посаду глави британського уряду. Я з нетерпінням очікую всіх нових можливостей зміцнити двосторонню співпрацю і дружбу між Україною і Великою Британією", - написав Гончарук на своїй сторінці в Твіттері в суботу вранці.

Як повідомлялося, 12 грудня у Великій Британії відбулися дострокові парламентські вибори. Парламент Великої Британії - найвищий законодавчий орган. Палата громад - це нижня палата парламенту, вона формується в результаті загальних виборів на основі мажоритарної системи відносної більшості.

Згідно з даними, оприлюдненими телеканалом Sky News, торі отримують 368 місць, Лейбористська партія Джеремі Корбина - 191 місце. Шотландська національна партія може розраховувати на 55 місць, "Ліберальні демократи" - на 13. "Зелені" можуть отримати лише одне місце, інші 22 місця розподіляться між іншими партіями, що брали участь у виборах.

Для отримання більшості консерваторам було необхідно отримати щонайменше 326 місць у 650-місній нижній палаті британського парламенту.

Джонсон має намір вже наступного тижня розглянути на засіданні парламенту питання про вихід з Євросоюзу, якщо прогнози про перемогу його Консервативної партії на парламентських виборах підтвердяться, пише в п'ятницю The Guardian.

Якщо офіційні результати підтвердять перемогу консерваторів, то парламент повернеться у вівторок із консервативним урядом, який перенесе друге читання законопроекту про угоду про вихід з ЄС на наступну п'ятницю, 20 грудня, повідомляє видання.

Джонсон наполягав, що він може домовитися про торговельну угоду після Brexit з ЄС без необхідності продовжувати перехідний період після кінця 2020 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати