Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС планує виключити 8 країн з чорного списку "податкових гаваней"

15 січня, 21:43
Фото Reuters

Представники Європейського союзу запропонували виключити вісім юрисдикцій з чорного списку "податкових гаваней". Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Країни ЄС вирішили минулого місяця скласти список, щоб перешкоджати найбільш агресивним методам ухилення від сплати податків.

Вісім з 17 юрисдикцій (Панама, Південна Корея, Об'єднані Арабські Емірати, Барбадос, Гренада, Макао, Монголія і Туніс) повинні бути вилучені зі списку після того, як вони запропонували змінити свої податкові правила, згідно з документами ЄС.

"Юрисдикції, які повинні залишатися в "чорному списку", - це Американське Самоа, Бахрейн, Гуам, Маршаллові Острови, Намібія, Палау, Сент-Люсія, Самоа і Тринідад і Тобаго. Скорочення чорного списку, швидше за все, зазнає критики з боку груп прозорості податків. У грудні деякі активісти закликали до включення в чорний список деяких країн ЄС, обвинувачених в сприянні ухиленню від сплати податків, таких як Люксембург, Мальта, Ірландія і Нідерланди ", - пише агентство, посилаючись на документи ЄС.

ЄС прийняв рішення створити єдиний чорний список після чергового витоку офшорних документів під назвою Panama Papers. Представники ЄС заявили, що мета чорного списку - переконати юрисдикції стати більш прозорими.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати