Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Городку на Волині учні вирощують тюльпани, аби заробити на зимовий сад

15 лютого, 15:57

400 штук тюльпанів  голандської селекції,  які виростили самі, продали  учасники учнівського лісництва  із навчально-виховного комплексу у  селі Городок на Волині. Їх охоче придбали  на день святого Валентина, свята, яке останнім  часом почало приживатися і в Україні, не лише приватні  особи, а й держлісгоспи. Тюльпани - це спроба учнівського  лісництва заробити гроші на утримання зимового саду, який облаштовують  у школі.

Не  так давно  газета «День»  уже розповідала,  навіщо у сільській  школі затіяли зимовий  сад і що там вже росте  й ростиме («Орхідеї на... пеньку  і тіландсії без коріння», «День»,  19 грудня 2019 року). Зимовий сад ще  формується, але та природна краса і рослини  з різних куточків світу уже зачаровують. І все  тут потребує великих капіталовкладень. Допомагає Городоцький  держлісгосп, свої кошти вкладає директор школи, вчитель біології  Ніна Терещенко. Ото щоб заробити, і затіяла вона з учнівським лісництвом  вирощування тюльпанів. Чому ці квіти мають везти з Голландії чи Польщі, коли  їх дешевше виростити у Городку?! Ніна Терещенко каже, що... страшенно боялася влазити  у таку справу. Це ж так відповідально: вкласти гроші в цибулини, які мають вирости тюльпанами.  Це зараз виростили майже півтисячі штук квітів. А вже на підході дві з половиною тисячі тюльпанів,  всього п яти кольорів. Відповідно до Положення про філію, навчальний заклад має право надавати платні послуги. 

 «Мушу  іти на  ризик, щоб  отримати досвід, -  розказує Ніна Терещенко. –  Треба два рази у місяць вносити  мінерали під рослини у зимовому саду.  Це вже дві тисячі гривень. А ще є інші  витрати. Хочеться дітей з лісництва відзначити за їхню  працю, на екскурсію повезти. Тому будемо вирощувати і продавати. Крім  тюльпанів, маємо алоказію, цю декоративну рослину за великі листки називають  «слонячим вухом». Вона дуже гарна, швидко росте, і може стати прикрасою у квітнику.  Маємо на неї клієнтів. А коли офіційно відкриємо зимовий сад у школі, будемо приймати  екскурсії, облаштуємо фотозону, це також додатковий заробіток. Водоспад у саду вже облаштували. Можуть  приїжджати школярі з міст, дітям міським тут багато цікавої інформації, а ще можуть по дорозі відпочити  в одному з рекреаційних пунктів, які облаштовані волинськими лісівниками».

 Наталія  МАЛІМОН, «День»,  Луцьк

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати