Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рада Європи закликає до негайної деескалації навколо України

15 лютого, 21:21
Фото Reuters

Рада Європи закликає до негайної деескалації риторики та дій навколо України.

Про це йдеться у спільній заяві керівництва Ради Європи щодо України, передає Укрінформ.

Зокрема, міністр закордонних справ і міжнародного співробітництва Італії та голова комітету міністрів Ради Європи Луїджі Ді Майо, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич висловили надзвичайну стурбованість у зв'язку з високою напруженістю навколо України.

“Ми стривожені перспективою серйозного конфлікту на нашому континенті між нашими державами-членами. Ми підтверджуємо нашу непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів”, - йдеться у заяві.

Керівництво Ради Європи закликало “відповідні держави-члени подвоїти зусилля, щоб уникнути подальшого загострення ситуації та можливого збройного конфлікту”, а також “до негайної деескалації риторики і дій та до продовження діалогу”.

“Цей діалог має поважатися та ґрунтуватися на принципах, закріплених у Статуті Ради Європи та Європейській конвенції з прав людини, які всі держави-члени Ради Європи зобов’язані поважати, підтримувати та виконувати”, - йдеться у зверненні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати