Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Естонії завершились масштабні військові навчання з протидії "східному сусіду"

15 травня, 13:58
Фото: ERR

Найбільші в історії Естонії військові навчання Siil-2018 ( "Їжак-2018") завершилися в неділю урочистим шикуванням, повідомила прес-служба Головного штабу естонських Сил оборони, передає інформаційне агентство Балтійські новини.

"Великомасштабні навчання Siil показали, що ми можемо впоратися не тільки з боями, але і з чимось набагато більшим. Спільні дії різних державних структур, які ми відпрацювали на цих навчаннях, це сила, яка не дозволить нам зламатися", - сказав командувач силами оборони генерал Рихо Террас.

Командувач подякував які брали участь в навчаннях союзників і партнерів, а також все суспільство Естонії. "Навчання не могли статися в такій формі без народної підтримки. Дякую землевласників і місцевих жителів, які дозволили нам користуватися своїми землями. Дякую підприємців і роботодавців, які дозволили своїм працівникам брати участь у навчаннях і пропонували різні пільги", - зазначив Террас.

Великомасштабні навчання Siil, що завершилися навчальними боями в місті Валга, почалися 2 травня. В ході навчань були розіграні різні сценарії, в рамках яких співробітництво відпрацьовували департамент поліції і прикордонної охорони, рятувальний департамент, воєнізоване ополчення "Кайтселііт" ( "Союз оборони"), Сили оборони, місцеві самоврядування, а також інші організації та підрозділи збройних сил союзників і партнерів .

У навчаннях, за уточненими даними, взяли участь понад 18 тисяч осіб з 19 країн (раніше військові повідомляли про 15 тисяч учасників). Число зарубіжних військовослужбовців становить близько 2 тисяч осіб.

Згідно зі сценарієм навчань, на Естонію напала ворожа велика сусідня держава Murinius, яка, судячи з імпровізованої карті, представленої на сайті "Кайтселііта", знаходиться на території Росії.

Великобританія надала для навчань різну бойову техніку, в тому числі танки Challenger 2 і бойові машини піхоти Warrior. Також в маневрах брали участь бойові машини піхоти CV90 з Данії, бронетранспортери Sisu XA-188 і БМП CV90 естонських сил оборони.

Були представлені 20 повітряних апаратів, в тому числі британські вертольоти Lynx Wildcat AH1 і американські UH-60 Black Hawk, французькі винищувачі Mirage 2000 і польські штурмовики Su-22. Також в маневрах брали участь вертольоти R-44 Robinson і навчальні реактивні літаки L-39 ВПС Естонії.

Відносно тисячі резервістів, які не з'явилися на великомасштабні навчання Сил оборони Siil-2018 ( "Їжак"), почнуть справу про проступок, повідомило естонське інформаційне агентство ERR. В цілому, Сили оборони оцінюють відсоток брали участь в навчаннях як хороший.

"На навчання Siil і пройшли в їх рамках додаткові навчальні збори Okas закликали понад 6500 резервістів і входять до підрозділу, сформовані на базі Кайтселійту. На місце прибули майже 4800 чоловік. Чи не брали участі 1700 викликаних на навчання, з них 700 були звільнені за рішенням командира підрозділи. відносно 1000 чоловік почнуть діловодство, щоб з'ясувати причини неявки. 700 звільнених також повинні обґрунтувати свою відсутність ", - сказав майор Арво Йиесалу з прес-служби головного штабу Сил оборони.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати