Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ВР планує відкрити пересувний інформаційний центр

15 травня, 11:37
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

Верховна Рада збирається відкрити пересувний інформаційний центр для покращення комунікації з громадянами.

На цьому наголосив Голова ВР Андрій Парубій, виступаючи на відкритті 10-го «Інформаційного ярмарку», повідомляє Укрінформ.

«Для подальшого покращення комунікацій парламенту з громадянами ми готуємо пересувний інформаційний центр для того, щоб розповідати українським громадянам у різних куточках України про діяльність парламенту, про принципи і головні засади формування рішень і роботи українського парламенту», - зазначив Голова ВР.

За його словами, ця ініціатива є продовженням політики відкритості українського парламенту, яка реалізується при підтримці програми USAID «Рада».

«Сьогоднішня подія є яскравою ознакою сучасного етапу розвитку Верховної Ради України, відкритості парламенту. Реалізовуючи різноманітні ініціативи Верховна Рада запроваджує велику кількість традиційних та інноваційних атрибутів відкритості та залучення громадян», - підкреслив спікер.

Водночас він зазначив, що у парламенті вже стало традицією розширення програми екскурсій у Верховній Раді. Окрім того, у парламенті запроваджуються новітні інструменти «електронного парламенту»: можливість подання петицій, громадське коментування законопроектів, електронний порядок денний комітетів та Погоджувальної ради.

Інформаційний ярмарок триватиме у приміщенні парламенту 15-16 травня, де депутатам, їх помічникам, співробітникам апарату ВР та ЗМІ презентують ресурси та можливості для співпраці з громадянським суспільством та проектами міжнародної технічної допомоги. Загалом у виставці, яку організували Апарат ВР у співпраці з програмою USAID «Рада», беруть участь понад 40 проектів та організацій.

Крім того, організована комунікаційно-освітня експозиція  «Шляхи взаємодії Верховної Ради України з виборцями».

USAID «Рада» виконується Фондом «Східна Європа» у партнерстві з консорціумом відомих українських громадських об'єднань, зокрема, «Інтерньюз-Україна», Громадська мережа «ОПОРА» та Лабораторія законодавчих ініціатив, ГО «Ліга Інтернів».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати