Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині у ландшафтному заказнику незаконно вирубали понад 120 дерев

15 травня, 13:24

На місці історичної Батозької битви, у межах ландшафтного заказника місцевого значення «Берізки», вирубали понад 120 дерев різних порід. Заказник розташований на території Четвертинівської сільської ради Тростянецького району, на яку і покладена охорона природно-заповідного фонду. За повідомленням Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, внаслідок вирубки дерев держава зазнала збитків на майже 770 тис. грн.

«Спеціалісти відділу державного екологічного нагляду природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу, на підставі звернення громадської організації, провели позаплановий огляд території. Вони виявили незаконне видалення 121 дерева різних порід та діаметрів у межах ландшафтного заказника місцевого значення «Берізки», охорону якого покладено на Четвертинівську сільську раду. Вирубка дерев відбувалася за відсутності ліміту та дозволу. Завдана шкода складає 769 461 грн. На винну особу складений протокол про адміністративне правопорушення за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який направлено на розгляд до Тростянецького районного суду», – йдеться у повідомленні.

Крім того, по даному факту поліція Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 246 Кримінального кодексу України. Якщо злочин буде доказано, то винному загрожуватиме штраф до 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на 6 місяців, або ж максимальний арешт – на 3 роки.

Довідка «Дня». Ландшафтний заказник місцевого значення «Берізки» загальною площею 22,4 га був створений рішенням 27 сесії Вінницької обласної ради у грудні 2009 року. Головна мета – збереження в долині річки Південний Буг березового гаю із зростанням на ній переважної більшості берези бородавчатої та окремих видів віковічних дерев. Окрім цього, у трав’яному покриві заказника зростає значна кількість лікарських рослин: пижмо звичайне, звіробій звичайний, деревій звичайний, живокіст лікарський тощо.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Фото із соцмереж

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати