Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британське суспільство ризикує зірвати Brexit, - Мей

15 липня, 09:50
Фото: Reuters

Британське суспільство має подолати розбіжності, які  розривають його, інакше воно ризикує зірвати Brexit.

Про це заявила прем'єр-міністр Тереза ​​Мей в статті для Mail on Sunday, передає агентство Reuters.

"Настав час бути практичними і прагматичними - і підтримати наш план з виведення Великої Британії з ЄС", - написала вона. "Якщо ми цього не зробимо, ми ризикуємо залишитися без Brexit".

Стратегія, узгоджена тиждень тому з кабінетом міністрів, не має альтернатив, вважає Мей. Вона дозволить відновити національний суверенітет Великої Британії, покладе кінець "величезним виплатам" Брюсселя, дасть провести незалежну торговельну політику і створити нове економічне партнерство з ЄС.

"Як сказав президент Дональд Трамп, я - жорсткий переговірник. І зараз я хочу сказати всім британцям те саме, що сказала йому в п'ятницю: я вирушаю в Брюссель не для того, щоб торгувати нашими національними інтересами; я їду відстоювати їх. Я буду боротися за нашу угоду з Brexit - тому що це правильна угода для Британії ", - написала Мей.

Нагадаємо, на минулому тижні Велика Британія зіткнулася з урядовою кризою:

Борис Джонсон пішов з поста міністра закордонних справ Британії, ставши третім міністром за 24 години, який покинув уряд.

Уряд Великої Британії також покинув міністр з питань Brexit  Девід Девіс. Він пішов у відставку в неділю через незгоду із новою урядовою стратегією співпраці Британії з ЄС після Brexit. Він вважає, що Тереза Мей йде на значні поступки Брюсселю.

Пізніше стало відомо, що екс-міністр охорони здоров'я Великої Британії Джеремі Гант замінив Бориса Джонсона на посаді голови МЗС.

Повідомлялося, що Домінік Рааб призначений сьогодні міністром з питань Brexit в уряді Терези Мей.

Повідомлялося також, що Меркель схвалила роботу Мей щодо Brexit.

Вчора повідомлялося, що Трамп та Мей домовилися укласти торговельну угоду після Brexit.

Зазначимо, що Велика Британія може відмовитись від ідеї виходу з ЄС після відставок впливових євроскептиків - глави МЗС Бориса Джонсона і міністра у справах Brexit Девіда Девіса. Такі сподівання висловив Голова Європейської Ради Дональд Туск.

висловив Голова Європейської Ради Дональд Туск.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати