Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент Еритреї вперше за 22 роки відвідав Ефіопію

15 липня, 15:21
Фото: Reuters

Президент Еритреї Ісайяс Афеворкі в суботу, 14 липня, прибув в Аддіс-Абебу з триденним візитом.

Це перше за 22 роки відвідування Ефіопії еритрейським президентом, повідомляє Deutsche Welle.

"Ласкаво просимо додому, президент Ісайяс!", - написав глава канцелярії прем'єра Ефіопії Фітсум Арега на своїй сторінці у Тwitter.

HE President Afeworki arrives in his other home, Addis Ababa. As he lands, he received a heartfelt warm welcome by his brother HE Abiy Ahmed, representiatives of the public, artists, public figures & members of govt. Welcome home President Isaias!! #Ethiopia #Eritrea pic.twitter.com/PJpuAiG0gW

— Fitsum Arega (@fitsumaregaa) 14 июля 2018 г.

8 липня прем'єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед відвідав столицю Еритреї Асмеру, де відбулися перші в історії переговори про закінчення прикордонного конфлікту між двома державами, який триває з 1998 року. Після підписання декларації про мир країни відновлюють торговельні й дипломатичні зв'язки. Аддіс-Абеба і Асмера відновлюють телефонне та авіасполучення, а Ефіопія, яка не має виходу до моря, отримує право користуватися портами Еритреї.

Абій Ахмед ініціював мирні переговори з сусідньою державою після вступу на посаду у квітні 2018 року. У червні Ефіопія оголосила про намір завершити прикордонний конфлікт з Еритреєю і беззастережно прийняти так звану "Алжирську угоду" про припинення вогню.

Нагадаємо, багаторічну війну між Еритреєю та Ефіопією було завершено. Президент Еритреї Ісайяс Афеверкі та глава уряду Ефіопії Абій Ахмед підписали відповідну декларацію у Асмері 9 липня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати