Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Twitter заблокував акаунти, пов’язані з 12 звинуваченими у втручанні у вибори США громадянами РФ

15 липня, 14:17
Фото: Reuters

Twitter призупинив дію двох акаунтів, пов’язаних зі 12 росіянами, співробітниками головного управління Генштабу Збройних сил Росії, звинуваченими спецпрокурором Робертом Мюллером у втручанні в американські вибори у 2016 році.

Про це повідомляє агентство Reuters.

“Облікові записи були заблоковані через зв’язок з мережею акаунтів, які раніше були заблоковані за діяльність, що порушує наші правила”, — уточнив співрозмовник агентства.

Сервіс мікроблогів призупинив дію облікових записів @DCLeaks_ і @ Guccifer_2, назви яких згадувалися в обвинувальному висновку про масштабну змову, пов’язану зі зломом і публікацією документів. У висновку спецпрокурора стверджується, що приблизно з червня 2016 року змовники випустили десятки тисяч вкрадених листів і документів “зі використанням фіктивних онлайн-персонажів, в тому числі “DCLeaks” і “Guccifer 2.0”.

Мін’юст США 13 липня заочно пред’явив звинувачення 12 росіянам, співробітниками колишнього ГРУ. За даними міністерства, вони пов’язані зі зломом листування кандидата в президенти США від “Демократичної партії” Хілларі Клінтон і мереж цієї партії.

За даними Мюллера, в справі в тому числі згадуються три офіцери військової частини 74455 на вулиці Кірова в підмосковних Хімках — полковник Олександр Осадчук, Олексій Потьомкін і Анатолій Корольов. Спецпрокурор запевняє, що цей підрозділ публікував компромати через створені ним ж сайти DCLeaks і “румунського хакера” Guccifer 2.0.

Раніше повідомлялося, що у Twitter запровадили нову політику конфіденційності, у межах якої протягом травня й червня соціальна мережа заблокувала понад 70 млн акаунтів, запідозрених у поширенні неправдивої інформації.

Нагадаємо, спецпрокурор по Росії Роберт Мюллер зібрав докази організації каналу зв'язку між Кремлем і Дональдом Трампом. Зустріч представників Кремля і Трампа відбулася на Сейшелах. Повідомлялося також, що канал зв'язку з Москвою Трамп нібито намагався налагодити перед інавгурацією, а зустріч на Сейшельських островах допоміг організувати лівано-американський бізнесмен Джордж Надер.

Раніше також повідомлялося, що у таємному дорученні, виданому заступником міністра юстиції США Родом Розенстіном, передбачені повноваження спеціального прокурора Роберта Мюллера розслідувати роботу Пола Манафорта на уряд України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати