Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відновлять роботу дитячі садочки

15 липня, 11:14

Заклади дошкільної освіти приймуть малюків найближчої п’ятниці, 17 липня. Про це у ефірі радіо «Люкс ФМ» розповіла керівник міського управління освіти Зоряна Довганик, посилаючись на рішення міської комісія з питань екологічно-техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Перелічила й правила, що їх повинні дотримуватися як працівники садочків, так і батьки. 

«Батьки повинні приводити до садочка абсолютно здорову дитину, – наголосила. Зоряна Довганик. – Заборонено приймати дітей, які мають будь-які ознаки респіраторних захворювань – нежить, кашель тощо. Окрім того, батьки повинні інформувати, чи дитина була в контакті з тими особами, які захворіли на ковід, впродовж останніх 14 днів, тому що це важливо не лише для конкретної дитини, а й для всього колективу, в якому вона перебуватиме».

Садочки прийматимуть дітей від пів до восьмої ранку. Основна кількість занять відбуватиметься на вулиці, якщо цьому сприятимуть погодні умови. Батьки не мають права заходити в приміщення садка. 

«Ми будемо спостерігати за тим, як працюватимуть заклади впродовж першого дня, 17 липня, бо працівники садочків ніколи не працювали в таких умовах, коли потрібно всім проводити термометрію, мити руки тощо. Вони повинні зрозуміти, скільки це забирає часу. А з понеділка вже побачимо, наскільки будуть заповнені групи», – зазначила керівник міської освіти. 

З понеділка буде видно й нові цифри щодо поширеності коронавірусу. Бо про те, що число нових виявлених інфікованих зменшується з дня у день, точно говорити зарано. Хоча цифри минулого тижня вселяли-таки надію, бо ішлося навіть про 82 нових інфікованих за добу. А потім показники знову поповзли вгору. І суттєво.

За вчорашню добу, 14 липня, лабораторні центри Львова провели 1187 ПЛР-тестів. З них 171 – позитивний (57 – у львів’ян). Про це інформувала о восьмій ранку заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна. Загалом коронавірусну інфекцію виявлено  у 7425 осіб. 193 хворі померли. 1167 пацієнтів одужали.

За весь період карантину (від 12 березня) до обласної інфекційної лікарні звернулись 6678 осіб, госпіталізовані – 1239, виписані — 1065 осіб. 

Зараз у лікарні перебувають 173 особи, з них у реанімації – 5 осіб, на апараті ШВЛ — 4. 

У 8-й лікарні – 59 пацієнтів, у 1-й – 54 пацієнти, у лікарні швидкої медичної допомоги – 87.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати