Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Законопроєкту Бужанського проти дерусифікації немає у порядку денному на 16 липня

15 липня, 21:52

У порядку денному Верховної Ради на 16 липня відсутній законопроєкт нардепа від фракції "Слуга народу" Максима Бужанського

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Законопроєкт Максима Бужанського пропонує скасувати частину закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", що вимагає переведення навчання учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову з 1 вересня 2020 року.

Законопроєкт Бужанського пропонує перенести дерусифікацію шкільної освіти на 2023 рік.

Нагадаємо, 17 червня Гуманітарний комітет не підтримав законопроєкт №2362 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо навчання державною мовою в закладах освіти” авторства “Слуги народу” Максима Бужанського, що дозволяє навчання в школах не державною мовою.

13 липня, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підтримав розгляд законопроєкту 16 липня в тридцяту річницю Декларації про Суверенітет України.

Фракції "Голос" та "Європейська Солідарність" заявили про неприпустимість ухвалення цієї законодавчої ініціативи.

Група народних депутатів фракції "Слуга народу" виступила з однаковими заявами за геш-тегом #єдинаДержавна проти освітнього законопроєкту однопартійця Максима Бужанського у Facebook

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь закликав народних депутатів не підтримувати і зняти з розгляду проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державною мовою в закладах освіти" (№2362)

Нардеп Володимир В'ятрович закликав на мітинг під ВР через розгляд законопроєкту Бужанського, що пропонує відкоасти дерусифікацію шкільної освіти. Ініціативу В'ятровича підтримали "Рух опору капітуляції", "Демократична сокира" та ін.

Депутати Львівської обласної ради заявили, що протестуватимуть 17 липня біля Верховної Ради проти скандального законопроєкту Бужанського



  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати