Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британія відмовилась підтримати тиск США на Іран

15 серпня, 10:05
Фото: Reuters

Лондон не буде вводити санкції проти Тегерана, як того вимагав Вашингтон.

Про це заявили в прес-службі МЗС Великобританії в зв'язку з призовом посла США підтримати тиск на Іран, передає Укрінформ.

У відомстві підкреслили, що Великобританія і далі буде дотримуватися умови Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) щодо ядерного роззброєння Ірану і має намір захищати від американських санкцій компанії, які співпрацюють з Тегераном.

"Лондон залишається прихильним ядерної угоди. При цьому ми готові обговорювати з адміністрацією США і конгресом співпрацю з дій Ірану, які викликають занепокоєння обох сторін", – заявили в Форін-офісі.

Нагадаємо, ядерна угода з Іраном була підписана в 2015 році. З одного боку її підписав Іран, з іншого так звана група шести (Німеччина, Росія, Великобританія, Китай, США і Франція). Угода передбачала, що Іран піде на цілий ряд поступок в питанні своєї ядерної програми, інші учасники угоди знімуть свої санкції відносно Тегерана.

У травні цього року США вийшли з ядерної угоди. Інші учасники Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) відмовилися підтримати рішення Вашингтона і заявили про свою прихильність операції з Іраном. На початку серпня США відновили дію санкцій проти Ірану.

Нагадаємо, минулого тижня США запропонували Британії об'єднати зусилля для протидії “глобальній загрозі, що виходить з боку Тегерана” і відмовитися від підтримки ядерної угоди з Іраном, укладеної в 2015 році.

Раніше повідомлялося, що Іран після відновлення санкцій США випробував балістичну ракету.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати