Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Херсоні покажуть виставку "Білоруси з Україною в серці"

15 серпня, 18:07

16 серпня о 16:00 у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гончара відбудеться відкриття виставки «Білоруси з Україною в серці». Орієнтовно 40 картин побували в різних містах України і нарешті дісталися півдня.

Виставка «Білоруси з Україною в серці» – це проект білоруських художників, які творили безпосередньо в зоні бойових дій в найгарячіші дні 2015 року в селі Піски та його околицях. В зону АТО вони потрапили за ініціативою благодійної організації «Міжнародний фонд «Волошка». У картинах митців передана сувора атмосфера війни, аскетичний побут, характери й емоції бійців-добровольців.

«Експозиція присвячена двом бійцям, які поклали життя на сході за незалежність України – білорусу Алесю Черкашину та українцю Віталію Тіліженко, – анонсують організатори заходу. – Алеся Черкашина, зокрема, дуже багато чого пов’язувало з Херсоном. Хлопець тут жив і навчався в духовному навчальному закладі. Портрети бійців також можна побачити серед робіт білоруських художників».

Мета заходу полягає у піднятті проблематики добровольчого руху, що став на захист України у важкий для час, тим самим допоміг утримати державність і мир у більшості українських міст. Організатори також хочуть донести до українців думки про долі і мотивацію іноземців, які добровільно беруть участь у війні на Донбасі.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати