Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Отруєння в Солсбері: Чепігу знайшли на фото з весілля доньки генерала ГРУ

15 жовтня, 11:40
Фото Bellingcat

Росіянин Анатолій Чепіга, якого британська влада підозрює в отруєнні родини Скрипалів, відвідував весілля доньки генерал-майора Головного розвідувального управління РФ Андрія Авер'янова.

Про це повідомляє ВВС з посиланням назахідні видання.

Зазначається, що генерал Авер'янов очолює військову частину №29155, яка входить до складу ГРУ.

Газета The New York Times стверджувала, що саме цей підрозділ стоїть за російськими акціями, спрямованими на дестабілізацію в Європі.

Фотографії з весілля оприлюднили "Радіо Свобода" та Bellingcat. "Радіо Свобода" стверджує, що Чепіга був присутній на весіллі дочки генерала з дружиною і двома дітьми.

За даними британської влади, росіяни "Руслан Боширов" і "Олександр Петров" відповідальні за спробу отруєння у британському місті Солсбері ексспівробітника ГРУ Сергія Скрипаля, засудженого в Росії за держзраду, і його доньки.

У вересні 2018 року телеканал RT показав інтерв'ю людей, які назвали себе Петровим і Бошировим, головному редактору телеканалу Маргариті Симонян.

Вони заявили, що це їхні справжні імена, а на фотографіях британської поліції - точно вони. Про себе співрозмовники Симонян розповіли небагато: "підприємці середньої руки", займаються послугами у сфері фітнесу і здоров'я, часто подорожують Європою в особистих і ділових цілях.

Будь-яку причетність до отруєння Скрипалів вони категорично заперечують.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати