Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Очне навчання відновлять лише після спаду захворюваності серед дітей - КМДА

15 листопада, 20:49
Фото Reuters

Повне повернення до очного навчання у школах можливе лише за умови розірвання ланцюга захворюваності серед дітей.

Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, повідомили у міськраді.

«Рішення про введення дистанційного навчання у школах прийнято комісією ТЕБ та НС КМДА і базувалось на тих даних, які ми щоденно отримували про захворюваність учнів у школах. До канікул цей показник був на рівні близько 100 захворювань на день і тенденція була до зростання цифр. До цього показника варто було додати тих, хто хворів безсимптомно, в той же час заражаючи рідних і близьких. Та й самі діти стали, на відміну попередніх хвиль, більше хворіти у важкій формі. На сьогоднішній день ми бачимо, що добова захворюваність серед школярів знизилася, а це говорить про те, що все було зроблено правильно і ми на вірному шляху. Спостерігаємо за динамікою. Як тільки ситуація покращиться, в першу чергу, за парти повернуться учні молодшої школи», – заявив Валентин Мондриївський.

Валентин Мондриївський також зазначив, що Київ перший у країні за темпами вакцинації та кількості ліжок у лікарнях, підготовлених для важко хворих, але навіть попри це опинився в червоній карантинній зоні відповідно до медичних показників, що і викликало введення відповідних обмежень.

«Освітяни підійшли з максимальною відповідальністю, і на сьогоднішній день вакциновано 95,5 відсотків працівників галузі. У той же час серед решти киян ці показники вдвічі менші, і як показує практика європейських країн при загальній вакцинації населення менше ніж на 70 відсотків жорсткі карантинні обмеження просто необхідні, бо це, в першу чергу, можливість зупинити розповсюдження вірусу та зберегти життя», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати