Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові діти подарують дітям казку

15 грудня, 09:16
Фото «Дню» надали у Львівському театрі опери і балету

Мова йде про спільний проект Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької та Дитячого театру Львівської хореографічної школи,  і це – прем’єрна постановка балету на 1 дію за мотивами казки Ернеста Теодора Амадея Гофмана «Лускунчик» на музику Петра Чайковського.

Балетмейстер-постановник –  заслужений артист України Сергій Наєнко. «Постановник кількох балетів для дорослих, він із великою любов’ю реалізував сценічне хореографічне дійство для дітей. Його версія – органічна для юних виконавців і незвична для глядачів», – розповідає керівник інформаційного відділу театру Надія Труш. І додає: «Лускунчик, Принц, Маша, сніжинки, квіти – все це школярі, з малих років закохані у танець».

У виставі використана сценографія народного художника України Тадея Риндзака. Консультант із виготовлення костюмів – Олена Драч.

Перші прем’єрні постановки нової версії «Лускунчика» відбудуться найближчим часом –  18 і 25 грудня та 6 січня. Початок вистав – о 12.00.

У театрі говорять, що балетна вистава «Лускунчик» у виконанні учнів хореографічної школи випромінює невимовну радість від схвильованої розповіді про мрії дитини в передчутті юності, від красивого сценічного дійства, від ненав’язливого виховання в юних сердечності, сили волі й потягу до високого мистецтва. І взагалі, коли діти дарують казку дітям, – це прекрасно!

Зрештою, для маленьких танцівників вихід на професійну сцену – великий і беззаперечний досвід, тим паче, що разом із школярами танцюватимуть солісти (!) балету. Директор хореографічної школи Володимир Саболта перед «дитячою» прем’єрою, звичайно ж, хвилюється. Але заспокоює себе тим, що всі педагоги підпорядкованої йому школи – артисти театру. Крім того, чимало випускників стали професійними танцівниками. 

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати