Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові провели акцію на підтримку сирійців

15 грудня, 21:30
Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА

Сьогодні у Києві  біля посольства Російської Федерації відбулася акція протесту проти злочинів Росії у Сирії. Морально піддержати мирних мешканців Алеппо вирішили й львів'яни.

Захід відбувся у центральній частині міста, неподалік міської ради, коли вже смеркалося, аби перехожі чітко побачили на стіні будинку відео знищеного міста Алеппо та його мешканців, які благали про порятунок.

Активісти, а їх прийшло близько тридцяти осіб, тримали плакати «Кавказ, Придністров'я, Україна, Сирія… Хто наступний?», «Stop russian terror», «Save Aleppo», «Save the rest of Syrian children», «Stop AgRussian»…

«Ми не маємо права бути байдужими до сирійської трагедії, яка підтримуються тим самим російським агресором, через якого загинули тисячі вояків АТО та цивільних українців; у тюрми потрапили десятки політичних в'язнів; мільйони людей були змушені покинути усе та отримати статус переселенця. Байдужість породжує байдужість, сила – лише у єдності та підтримці. Російський терор не знає кордонів, мов, релігій, політичних вподобань, бо терор – це терор. І ми повинні будь-яким чином, в тому числі інформаційно, боротися з ним», – анонсували акцію у соцмережах напередодні її організатори і наголошували, що головна мета заходу – показати свою активну громадянську позицію та привернути увагу до нечуваної жорстокості, яка йде світом.

«Ми майже три роки тому зіткнулися з агресією Росії тут, в Україні, на Донбасі, в анексованому Криму… Маємо велике число політичних в’язнів на непідконтрольній Україні території у Луганській та Донецькій областях, – зазначив один із організаторів акції на підтримку сирійців, заступник директора ГО «Крим SOS» Юрій Шивала. – Ми не хочемо, аби світ був байдужим до наших проблем. Водночас, маємо показати, що українці не є байдужими до проблем світу – ми не годні мовчки дивитися на те, що зараз відбувається у Сирії, коли винищують мирне населення».

«Я не вдома через агресію в Криму Російської Федерації, – сказав переселенець із Криму та громадський діяч Енвер Бекіров. – Сьогодні ми вийшли на акцію, щоби передати меседж сирійському народу: ми бачимо, ми чуємо, ми відчуваємо. Тобто хочемо показати, що вони – не самотні у своєму горі».

Організатори акції свідомі того, що не можуть своїм невеликим протестним заходом зупинити терор.

«Мене питають - а що це дасть? – зазначив на сторінці заходу у Фейсбук один із її учасників Максим Гонтарь. –  Це дасть багато: 1) інфопривід для масмедіа і соцмереж - про це говоритимуть, і поки про це говоритимуть - пам'ятатимуть і підтримуватимуть в тому числі матеріально 2) можливість зацікавленим зібратися IRL, перезнайомитися і зорганізуватися для подальших скоординованих дій 3) просто зробити щось більше ніж лайк-поширення-грошовий переказ. Відчуття що ви хоч щось зробили - невже не розумієте, за ці три роки, про що я? :( Львів, не мовчи!!! #SaveAleppo».

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати