Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

13 країн ЄС підтримали зміну законодавства проти "Північного потоку-2", - ЗМІ

16 січня, 10:40
Фото з відкритих джерел

Пропозиція Румунії в справі зміни законодавства ЄС, яке ускладнить створення російсько-німецького газопроводу "Північний потік-2", підтримали 13 країн Європейського Союзу.

Про це повідомляє Польське радіо.

15 січня цю тему обговорювали в Брюсселі експерти 28 країн. Досі такі дії блокували дві країни, що попередньо очолювали Раду Європейського Союзу – Австрія та Болгарія. Румунія, яка 1 січня почала своє шестимісячне головування в Раді ЄС, вирішила пришвидшити роботу в цьому напрямку.

Польські експерти і дипломати заявляють про позитивну оцінку Варшави, позаяк у румунській пропозиції однозначно мовиться про необхідність врегулювати справу нових газопроводів, що з’єднують країни Європейського Союзу з іншими державами. Всі газові маршрути, також імпортні та їх морські частини на території ЄС, мають підлягати суворим євросоюзним правилам. Крім того, в найновішому документі записано – якщо країна-учасниця ЄС хоче укласти контракт з країною, яка не належить до ЄС, спочатку свою згоду на це повинна висловити Європейська комісія.

Брюссель перевірятиме, чи трубопровід відповідає законодавству ЄС, чи немає ризику негативного впливу на внутрішній газовий ринок та чи це не позначиться негативно на безпеці постачання або конкуренції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати