Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Денісова розповіла родичам моряків про результати судових засідань

16 січня, 20:29
Фото Hromadske

Брифінг за участю представників низки посольств, а також родичів військовополонених українських моряків провела Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Провела брифінг з представниками посольств різних країн спільно з координатором групи адвокатів Миколою Полозовим. Участь також узяли батьки українських військовополонених моряків", - йдеться у дописі.

За словами Денісової, серед країн-учасників були представники Румунії, Норвегії, Нідерландів, Кіпру, Австрії, Португалії, Болгарії, Люксембургу, Хорватії, Канади, Великої Британії, США, Фінляндії, Словенії, Мальти, Греції, Швейцарія, Данії, Литви, Швеції, Естонії, Представництва ЄС в РФ, Латвії, Чехії.

Омбудсмен розповіла дипломатам про результати судових засідань, які відбулись 15 та 16 січня, щодо продовження терміну тримання під вартою українським морякам.

"Наголосила на тому, що одним з головних питань залишається стан поранених. Ми вимагаємо підтверджену медичними довідками офіційну інформацію про стан здоров’я наших моряків", - зазначила вона.

Відповідаючи на запитання дипломатів, Денісова сказала, що українська сторона наполягає на звільненні військовополонених моряків без будь-яких умов зі сторони РФ, зважаючи на основоположні принципи, які закладено у Женевській конвенції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати