Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Байден запропонував призначити Нуланд заступником держсекретаря з політичних питань

16 січня, 17:25

Обраний президент США Джо Байден висунув кандидатури Уенді Шерман на посаду першого заступника держсекретаря, Вікторії Нуланд - на посаду заступника держсекретаря з політичних питань.

Обидва ці рішення розміщені на сайті перехідної команди Байдена.

Крім того, обраний президент запропонував кандидатуру Бонні Дженкінс на посаду заступника держсекретаря з контролю над озброєннями та міжнародної безпеки.

Як і багато інших кандидатів на ключові пости в майбутній адміністрації Байдена, Шерман працювала ще й в адміністрації президента США Барака Обами. Вона була заступником держсекретаря з політичних питань, а також займалася переговорами з іранської ядерної проблеми.

Нуланд провела на дипломатичній роботі 32 роки, причому як в демократичних, так і в республіканських адміністраціях. Зокрема, в роки президентства Обами вона була помічником держсекретаря у справах Європи і Євразії. При президентові Джорджу Бушу-молодшому Нуланд була постпредом США при НАТО.

Дженкінс - засновник руху WCAPS, яке об'єднує жінок, які прагнуть сприяти миру і безпеки на планеті. Раніше вона працювала у відділі держдепу, який займався міжнародною безпекою і нерозповсюдженням зброї. Там вона координувала роботу програм по зниженню ризику конфліктів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати