Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Копенгагені побудували гірськолижну трасу на даху сміттєперероблюваного заводу

16 лютого, 12:40

Будівництво Amager Resource Center (він же ARC Power Plant і CopenHill) - один з кроків Копенгагена на шляху до вуглецевої нейтральності. Планується, що до 2025 року місто стане першою у світі столицею з нульовим викидом вуглецю в атмосферу.

Головне завдання заводу - збір і перетворення в енергію природних ресурсів, таких як дощова вода, сонячне світло і природні повітряні потоки. Крім того, він буде переробляти відходи.

Але найдивніше те, що ARC буде використовуватися не тільки як промисловий об'єкт, але і як база відпочинку. На даху спорудили 440-метровий штучний лижний схил з переробленого сміття, який буде відкритий цілий рік, а на фасаді - стіну для скелелазіння. 

Ідея лижної траси виникла через відсутність в країні гір. До найближчого гірськолижного курорту в Швеції данцям потрібно їхати кілька годин на машині. Але архітектори сподіваються, що хоча б частково вирішили це питання. Дах електростанції також виконуватиме роль зеленої лісової зони, де можна буде відпочивати і милуватися панорамою Копенгагена.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати