Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині заснували літературну премію імені Олега Чорногуза

16 березня, 11:30
Фото: tomrda.gov.ua (Пам’ятник Євграфа Сідалковського – головного персонажа твору Олега Чорногуза «Аристократ» із Вапнярки»)

Вінницька обласна організація Національної спілки письменників України оголосила про заснування нової літературної премії імені Олега Чорнозуга. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова організації Вадим Вітковський. Її призначатимуть за кращий гумористичний/сатиричний роман українською мовою, глибоке аналітичне дослідження жанрів гумору s сатири, а також створення пам’ятників, меморіальних дошок героям гумористичних чи сатиричних творів. Подавати заявки на конкурс можна до 1 квітня на адресу письменницької організації ([email protected]). Перше вручення премії відбудеться 15 квітня цього року, в день народження Олега Чорногуза, на його малій батьківщині, в селі Іванів Калинівського району Вінницької області.

«Премія носитиме ім’я видатного українського письменника-гумориста-сатирика-земляка Олега Федоровича Чорногуза, автора першого сатиричного роману на Україні. До складу журі входять гумористи з різних куточків України: Леонід Куций з Вінниці, Юрій Іщенко, головний редактор відновленого журналу «Перець» з Києва,  Юрій Береза з Рівного та багато інших відомих колег, – каже голова Вінницька обласна організація Національної спілки письменників України Вадим Вітковський. – Вони оцінюватимуть роботи і визначатимуть переможців, які будуть відзначені грошовими преміями, спеціально виготовленими призами і дипломами».

Як писав «День», раніше на Вінниччині заснували літературну премію на знак вшанування світлої пам’яті вінницького письменника-фантаста Ігоря Федорова. Орієнтована вона на авторів-початківців з метою заохочення їх до створення якісних фантастичних творів і стимулювання творчості. Вручатимуть премію щороку напередодні роковин смерті Ігоря Федорова, тобто до 25 травня.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати