Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У соборі окупованого Криму читали Євангеліє українською мовою

16 квітня, 12:37

На Великодній всеношній службі в Севастополі в Покровському соборі читали Євангеліє українською, російською та грецькою мовами. Про це повідомляє Крим.Реалії.

За словами очевидців, у ніч на неділю охорони і представників поліції на вулицях міста було небагато. Парафіяни відзначають, що в цю ніч разом з уповноваженими правоохоронцями в церквах перебували "козаки з нагайками".

Як зазначається, охочі освятити паски традиційно прийшли до Покровського собору, вздовж вулиці Велика Морська утворився струмок зі свічок.

Повідомляється, що православні храми і церковні громади Криму і Севастополя підкоряються Київської митрополії Московського патріархату.

Представників Київського патріархату після анексії півострова піддані тиску з боку російської влади Криму.

На проведеному в Києві восени 2014 року соборі українських і кримських єпископів було прийнято підсумкове рішення, в якому підтримується територіальна цілісність України і засуджуються спроби посіяти смуту і розбрат.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск у ніч на неділю, 16 квітня, в базиліці Святого Петра провів традиційну службу перед Великоднем. Проповідь понтифіка була присвячена стражданням біженців, експлуатованих та постраждалих від війни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати