Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині будують завод з переробки кукурудзи

16 квітня, 18:51
Фото: vin.gov.ua

100 тисяч тонн кукурудзи на рік – такою буде потужність нового переробного заводу, який почала зводити компанія «Бунге Україна» у селищі Демківка Тростянецького району.

Як повідомляє Вінницька ОДА, на заводі планують встановити сучасну лінію італійського виробництва. А до кінця 2019 року спорудити логістичний комплекс, який вже цієї осені діятиме як елеватор. Завершити будівництво виробничого комплексу інвестори мають до нового урожаю 2020 року. Його потужність складатиме 300 тонн переробки кукурудзи на день (або 100 тисяч тонн на рік). Вартість інвестиційного проекту складає 14 млн. доларів. На заводу буде працевлаштована 50 людей.

«Це буде перший завод в Україні, який матиме таку велику потужність з переробки кукурудзи, – відзначив генеральний директор «Бунге Україна» Дмитро Горшунов. – Тому нам буде потрібне зерно кукурудзи твердих сортів, які вирощують сільгоспвиробники Вінниччини. Також плануємо закупляти сировину з інших регіонів України. 80 % готової продукції буде експортуватися на світовий ринок, 20 % – залишатиметься на внутрішньому. Висівки, продукти для пивного виробництва та сировина для виготовлення сухих сніданків також реалізовуватимуться в Україні».

До слова, торік аграрії Вінниччини виростили 6 млн тонн зернових культур, з яких 4 млн тонн – це зерно кукурудзи.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати