Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гватемала першою з країн за прикладом США перенесла своє посольство до Єрусалиму

16 травня, 21:34
Фото: AFP

Гватемала стала першою країною, яка слідом за США перенесла своє посольство в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму. Церемонія відкриття нового диппредставництва відбулася в середу, 16 травня, в присутності президента Гватемали Джиммі Моралеса і прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, повідомляє агентство AFP.

На майбутньому тижні своє посольство в Ізраїлі має намір перенести Парагвай.

Нагадаємо, двома днями раніше, всупереч міжнародним протестам, в Єрусалимі відкрилося посольство США. Цей крок спровокував масові протести палестинців на кордоні сектора Газа і Ізраїлю. Ізраїльські солдати застосували вогнепальну зброю для приборкання десятків тисяч протестувальників. В результаті були вбиті 60 палестинців, більше 2770 чоловік отримали поранення.

У світовому співтоваристві дуже критично ставляться до перенесення посольств в Єрусалим. На думку переважної більшості держав, статус цього міста повинен бути визначений на мирних переговорах між Ізраїлем і палестинцями. Такої лінії дотримується і Євросоюз. Палестинці хочуть зробити східну, окуповану Ізраїлем частину Єрусалима столицею своєї майбутньої держави. Ізраїль вважає це місто своєю неподільною столицею.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати