Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

День в ООС: бойовики порушили режим припинення вогню 21 раз

16 червня, 08:40
Фото з архіву "Дня"

Бойовики незаконних збройних формувань 21 раз порушили режим припинення вогню, один український військовослужбовець отримав поранення, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"15 червня озброєні формування Російської Федерації 21 раз порушили режим припинення вогню. З них чотири рази - з застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм. Противник також обстрілював наших захисників з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ... за поточну добу один військовослужбовець отримав поранення", - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці штабу ООС в соцмережі Фейсбук у неділю вранці.

Бойовики застосували озброєння, заборонені Мінськими домовленостями.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 13 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: двічі Лебединське - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, чотири рази околицю населеного пункту Авдіївка - з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї; Новотроїцьке - зі стрілецької зброї; Красногорівка - з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї; тричі Водяне - з озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї; поблизу Верхньоторецького - зі станкового протитанкового гранатомета; у населеного пункту Піски - з 82 мм гранатомета і станкового протитанкового гранатомета", - зазначили в штабі ООС.

Обстрілу також піддалися населені пункти Станиця Луганська, Новолуганське, Кримське, Травневий.

"З початку поточної доби ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил три рази. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог здійснив два обстріли позицій українських захисників: двічі поблизу населеного пункту Водяне - з гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї. В районі відповідальності оперативно -тактичного угруповання "Північ" ворог один раз обстріляв позиції Об'єднаних сил: околицю Кримського - зі стрілецької зброї", - підсумували в штабі ООС.

Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати