Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові cтартувала ХІ Міжнародна літня школи україністики

16 липня, 17:11
Фото Йосипа Марухняка

Протягом двох тижнів представники із шести країн світу вивчатимуть у Львові українську мову в рамках традиційної Міжнародної школи україністики «Крок до України».

Цей проект уже в одинадцятий раз організовує Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка». Відкриття Міжнародної школи україністики відбулося 16 липня. Організатори приурочили його до річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України, а також з нагоди відзначення 150-ліття Товариства «Просвіта».

Цьогоріч учасниками Літньої школи будуть представники із Аргентини, Білорусі, Словенії, Алжиру, Туреччини та США. Найбільші делегації приїхали до міста Лева з Аргентини та Білорусі.

«Ми працюємо для поширення української мови у світі, – відзначає директор МІОКу Ірина КЛЮЧКОВСЬКА. – Переконані, що поширення правдивих знань про Україну, її мову, культуру сприятиме не лише збереженню національної тотожності, але й утвердженню позитивного іміджу України у світі».

У особі студентів нашої Міжнародної школи Україна матиме своїх народних дипломатів. Бо вони повернуться назад і будуть розповідати про Україну не лише, як про державу яка офіційно має дещо більше ніж 25 років. Вони розповідатимуть про Україну, яка має тисячолітню історію. Бо насправді історія нашої держави сягає значно далі. Ми хочемо передати відчуття гордості за своє українське коріння. А для тих, хто його немає, – пишатися тим, що вони долучилися до пізнання України як держави. Для нас дуже важливо, аби студенти повернулися додому і розповідали про Україну не лише в колі своєї родини, а й оповідали це сусідам і знайомим, школярам і студентам.

Триватиме Міжнародна школа «Крок до України» по 29 липня.

За словами координатора Міжнародної школи «Крок до України» Олени МЕДВЕДЄВОЇ, на сьогодні в Україні існує багато літніх (і не тільки) шкіл, де іноземці можуть вивчати українську мову як іноземну. І це не випадково: найефективнішою методикою у вивченні іноземної мови є «занурення» у відповідне мовне середовище. Літня школа «Крок до України», яку щороку проводить МІОК, надає унікальну можливість представникам діаспори та іншим іноземним громадянам, які бажають вивчати українську мову, окрім практичних навчальних занять, зануритися у мовну стихію Львова – міста з багатою історією та культурою. На студентів цього року чекатиме насичена програма, яка включатиме інтенсивний курс української мови, численні пізнавальні екскурсії, майстер-класи, цікаві зустрічі з видатними постатями Львівщини і не тільки.

Дмитро ПЛАХТА, «День», Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати