Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС закликає РФ співпрацювати із розслідуванням справи MH17

16 липня, 18:18
Фото: Reuters

Європейський союз закликає Росію співпрацювати із розслідуванням справи про збиття літака рейсу MH17 у небі над Донбасом у липні 2014 року.

«ЄС закликає Росію визнати відповідальність та повністю співпрацювати з розслідуванням, яке триває. ЄС висловлює свою повну впевненість у незалежності та професіоналізмі правових процедур, які будуть попереду», – йдеться в заяві Ради ЄС, передає Радіо Свобода.

Нагадаємо, п’ять років минуло від моменту трагедії малайзійського «Боїнгу», збитого 17 липня 2014 року російськими військовими над територією, контрольованою донецькими сепаратистами. За цей час вдалося встановити практично всі обставини катастрофи, які можна було з’ясувати без допомоги російського уряду. Він не лише не допомагав слідству, а й, навпаки, активно заважав, всіляко відводячи його убік від справжніх винуватців, одну за іншою висуваючи найфантастичніші версії події і не відповідаючи на запитання, які намагалися поставити російській владі про можливу причетність Москви до загибелі «Боїнгу». Тому досі не встановлені ті, хто безпосередньо скоїв злочин — віддав наказ про пуск ракет, так само як і ті, хто безпосередньо натиснув кнопку.

Більше про це у ексклюзивному матеріалі "Дня" "5 років трагедії MH-17".

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати