Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сотні львів’ян вийшли на захист української мови

16 липня, 13:46

На площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку сьогодні пройшла багатолюдна акція протесту «Руки геть від мови!». Люди вимагали заборонити законопроєкт народного депутата Максима Бужанського №2362, який спричинить русифікацію української освіти.

До акції протесту долучився ряд політичних партій та громадських організацій. Як зазначили їх представники, не зважаючи на виборчі перегони,  сьогодні вони всі єднаються навколо мови. Адже допустити русифікації української освіти не можна.

Багато з присутніх тримали інформативні плакати із історією, скільки разів і хто забороняв та утискав українську мову. Також люди мали плакати із написами про Максима Бужанського образливого характеру.

«Ми закликаємо монобільшість і голову Верховної ради Разумкова зняти русифікаторський законопроєкт 2362 з розгляду і ніколи більше до нього не повертатися. Народні депутати мають виступати і голосувати проти цього проєкту. Кожен, хто проголосує за нього - стане прямим колаборантом і учасником російської гібридної війни проти України», - наголосили організатори акції.

Варто зазначити, що свою чітку позицію проти даного законопроєкту висловили усі представники різних політичних партій.

Також в підтримку української мови сьогодні на фасаді львівської Ратуші вивісили великий банер із написом «Не чіпайте мову!».

Павло ПАЛАМАРЧУК

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати