Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні заснували храм на честь Чуда Архістратига Михаїла в Хонах

16 липня, 22:45

15 липня 2020 року Високопреосвященний Михаїл, архієпископ Вінницький і Тульчинський, прибув з архіпастирським візитом до с. Красненьке Іллінецького району, де звершив чин заснування храму на честь Чуда Архістратига Михаїла в Хонах.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Біля підмурку майбутнього храму владику зустріли і привітали віряни, які піднесли йому за традицією запашний коровай та квіти. Настоятель парафії протоієрей Володимир Медведчиков, подаючи хрест своєму архіпастирю, запросив його звершити заснування храму. Під час богослужіння владика освятив наріжний камінь, який разом з капсулою, в якій знаходилась грамота про цю подію, був закладений у підмурок майбутнього храму.

Після відпусту та святкового многоліття очільник єпархії звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

Після завершення чину заснування владика відбув у м. Іллінці, де ознайомився з ходом будівництва храму на честь Святителя Миколая Чудотворця.

Архієпископу Михаїлу співслужили секретар єпархії протоієрей Ігор Сіранчук, благочинний Іллінецького району протоієрей Ярослав Драч, настоятель парафії протоієрей Володимир Медведчиков та духовенство Іллінецького благочиння.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати