Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

РПЦ проводить воєнну пропаганду серед дітей в анексованому Криму, - правозахисники

16 серпня, 15:25
Фото: Tass

Священики Російської православної церкви беруть участь у воєнній пропаганді серед дітей в анексованому Криму. Про це повідомила представниця Кримської правозахисної групи Ірина Сєдова, передає «Крим. Реалії».

 «Є приклади, коли Російська церква відзначає день святого Федора Ушакова, і священик везе дітей у військову частину, діти фотографуються з військовою технікою, і ці фото публікуються на сайті Кримської єпархії. Російська православна церква роздає гранти на ортодоксальні табори, де діти навчаються бути розвідниками. До агресивної пропаганди мілітаризації долучається релігія, і діти думають, що бути мілітаристами – це свята справа», – заявила на брифінгу у Києві 16 серпня Сєдова.

Вона додала, що також відомі факти співпраці Російської православної церкви в Криму із російським козацтвом, політичними партіями, у заходах для прославляння російської армії, де також передбачається участь дітей.

РПЦ наразі заяви кримських правозахисників не коментувала.

Кримська правозахисна група 16 серпня оприлюднила доповідь «Права людини в умовах мілітаризації Криму». У документі зібрані факти порушення прав людини російськими військовими та представниками незаконних військових формувань.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати