Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Омелян анонсував нові обмеження поїздок до РФ: "У Москву будуть ходити тільки ведмеді"

16 серпня, 16:08
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян анонсував нові обмеження в сполученні з Російською Федерацією.

"Сьогодні підписав один історичний документ. У Москву будуть ходити тільки ведмеді, як в старі добрі часи", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

В коментарі "Інтерфакс-Україна" Омелян зазначив, що обмеження стосуватимуться не тільки залізничного пасажирського сполучення.

Як повідомлялося раніше, питання скасування залізничного сполучення з Російською Федерацією на порядку денному, проте його має підтримати Рада нацбезпеки та оборони і Кабінету міністрів. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Україна розглядає припинення залізничного сполучення з Росією.

Нагадаємо, з 11 грудня 2017 року Росія повністю перевела поїзди на курсування в обхід України по новій залізничній лінії Журавка - Міллерово. Відповідне рішення набуло чинності ще 15 листопада. Залізниця побудована в Ростовській та Воронезькій областях, вона стала частиною швидкісного залізничного коридору, що з'єднує Центральну Росію з Чорноморським узбережжям. Цю електрифіковану залізничну лінію почали будувати на ділянці Журавка - Міллерово після того як в 2014 році між Росією і Україною розгорівся збройний конфлікт на Донбасі. Відтоді "Укрзалізниця" розглядає питання припинення залізничного сполучення з РФ. 

Як відомо, Україна та Росія 25 жовтня 2015 року повністю припинили авіасполучення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати