Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Британії школярів навчатимуть виживанню в цифрову епоху

16 вересня, 22:48

У цьому навчальному році в школах Великої Британії запровадять уроки з поведінки в інтернеті - школярів навчать правилам спілкування в мережі та боротьбі з кіберцькуваням і тривогою в соцмережах.

Про це повідомляє "Хайтек".

Програму Rise Above For Schools ввели в Британії після вивчення впливу інтернету і соцмереж на дітей і підлітків. Дослідження виявило, що серед молодих британців кожен п'ятий стикається з кіберцькуваням, а кожен третій вважає себе "занадто товстим". Англійська Організація з охорони здоров'я (PHE) визнала, що сучасні діти та підлітки піддаються психологічному тиску в інтернеті сильніше, ніж будь-коли раніше.

Розроблена PHE спільно з Міносвіти програма включає уроки, на яких школярам пояснюють, як протистояти цькуванню в соцмережах, як вберегтися від синдрому втрачених можливостей (FOMO) і як адекватно реагувати на критику зовнішності з боку незнайомців.

Заняття розраховані на дітей від 11 до 16 років. Організатори обіцяють використовувати контент, до якого підлітки вже звикли. Наприклад, відеоблоги на YouTube і емодзі.

Уроки будуть доступні в більшості англійських шкіл, в яких викладають за програмою PSHE. Однак в майбутньому такі заняття стануть обов'язковими для усіх навчальних закладів.

У США схожу програму запустила приватна компанія Nearpod, яка спеціалізується на впровадженні мобільних технологій у навчальний процес. Стартап розробив курс "Цифрового громадянства" для учнів різного віку. Школярів вчать боротися з кіберцькуваням, спокійно сприймати власний зовнішній вигляд, оберігати своє приватне життя, а також реагувати на небезпечні ситуації під час спілкування у соцмережах.

У 2016 році курс "Цифрового громадянства" завантажили 228 тис. учителів, з її допомогою було проведено 10 тис. годин занять. Поки що заняття добровільні, але влада США, як і в Британії, має намір зробити їх обов'язковими.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати