Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Богдан: Кандидатур на посаду мера Києва багато. Може, навіть і я піду

16 вересня, 13:36
Фото з відкритих джерел

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан вважає, що вже майже виконав свою функцію на обійманій посаді та не виключив можливості свого балотування на посаду міського голови Києва.

В оприлюдненому у понеділок вранці інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі, кажучи про те, чи має команда президента України Володимира Зеленського кандидата на посаду мера Києва, Богдан сказав: "Готового кандидата немає. Є багато неготових (сміється). Кандидатур багато. Може, я навіть піду".

Відповідаючи на уточнювальне запитання щодо його можливості балотуватися на виборах столичного міського голови, Богдан сказав: "Я ніколи над цим серйозно не задумувався, але от останні події показали, що аудиторія бачить опонентом нинішнього мера Києва Віталія Кличка Богдана. Я вважаю, що для мене це спуститися на кілька сходинок вниз. З іншого боку, я свою функцію вже майже виконав - як перший ступінь ракети, яка виводить її на орбіту, - я вже її майже вивів. І мені треба зайнятися чимось серйозним".

На прохання навести приклад того, що він вважає серйозним заняттям для себе, Богдан сказав: "Наприклад, вибори мера (сміється). Ні, я жартую, звичайно. Але чому б і ні? (Сміється)".

Водночас глава ОП Зеленського зазначив, що в команді президента ще не визначилися з тим, чи проводити дострокові місцеві вибори на території всієї Україні, чи лише в деяких містах.

"Це дуже довге питання, на яке немає відповіді. Треба розуміти, що таке місцеві вибори, що існують законодавчі обмеження, і, щоб не було хаосу, а він обов'язково буде... У нас позачергові вибори проводяться завжди на термін до чергових - щоб всі ради на території всієї України одночасно перезавантажувались. Якщо зараз робити дострокові, то вони будуть зовсім недалеко від чергових. А чергові у нас швидко, восени 2020 року", - сказав Богдан.

У цьому контексті він зазначив, що в команді президента зважують доцільність такого кроку, і поки що напрацювали з цього питання три можливі шляхи дій.

"Експертні групи працюють, ми розробляємо різні проекти законів. Поки що є три шляхи. Яким іти, ми ще не вирішили. Тому я вам ще раз відповідаю: ми, якщо щось робимо, то плануємо далеко наперед. І сюди й Кличко, й усі інші міста, і всі інші наболілі місцеві проблеми. Ми розуміємо, що суспільство просто вимагає перезавантаження влади. Але яким шляхом іти, щоб не дати в штангу по дорозі, ми поки що не вирішили", - сказав Богдан.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати