Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Центральну площу Львова заставили капканами із написом "Сделано в Кремле"

16 вересня, 19:14
Фото автора

Сьогодні площу Ринок у Львові заставили 86-ма муляжами капканів. В такий спосіб організатори акції «В’язні Кремля» намагаються привернути увагу громадськості до українських полонених, яких утримує Росія.

Кількість капканів не випадкова, адже за даними організаторів, саме 86 полонених зараз перебуває в руках Кремля. Та, як припускають вони, їх кількість може бути і більшою. До кожного із муляжів ланцюгом приєднана металева бірка «Сделано в Кремле», щоб акцентувати увагу людей на жорстокості Кремля і в якому безправ’ї опинилися люди.

Серед полонених є не лише українці, а й кримські татари. Саме найактивніших представників цього народу російська влада незаконно ув’язнює на окупованому Кримському пів-острові. Всі справи проти полонених нахабно фальсифікують і затримують на роки, а родичів залякують.

Під час акції на площі встановили інформаційний стенд, про те, як можна допомогти полоненим, а також роздавали інформаційні газети. Зокрема можна стати волонтером Центру громадських свобод, написати полоненим листа, надати фінансову допомогу чи просто поширювати інформацію про полонених.

Власне на площі Ринок встановили намет, де кожен міг написати листа. Але його потрібно було писати лише російською мовою, бо цензура не пропускає листи іншими мовами у російських тюрмах. Згодом усі листи будуть передаватися бранцям Кремля через адвокатів.

Як розповіли організатори, мета акції також полягає і в моральній підтримці родин полонених. Адже вони повинні відчувати, що про їхніх рідних не забули і українців хвилює їх доля.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати