Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Чернівцях відкрили новий громадський простір "Барбюса, 25"

16 жовтня, 15:03
Фото Василя Салиги з сайту bukinfo.com.ua

Напевно, багато чернівчан ніколи не звертали увагу на пустку перед старим єврейським притулком на вулиці Анрі Барбюса, де колись стояв будинок під номером 25. Та нещодавно зусиллями ініціативної групи «Барбюса, 25» вдалося перетворити цей порожній шматок землі на справжній громадський простір для містян. 15 жовтня відбулося офіційне його відкриття.

Захід є частиною програми KulTur в рамках «KunsTräume – Альтернативні Мистецькі Простори в Молдові». Ця програма розроблена, організована та профінансована Гьоте-Інститутом, що створює та реалізовує культурну політику Федеральної Республіки Німеччина у 160 філіях по всьому світу. У рамках реалізації проекту «Барбюса, 25» простір прибрали, зробили насип гравію та встановили дерев’яні піддони для сидіння. Також з таких піддонів сконструювали своєрідну сцену. Крім того, біля території з’явилась велосипедна парковка.

«Думаю, що відкриття цього простору стало успішним, незважаючи на мінімальний бюджет, – говорить Сергій Сурєпін, учасник ініціативної групи. – З цього бюджету було витиснуто максимум. Далі плануємо робити тут якісь інтервенції та освітні лекції, які будуть цікаві усім жителям нашого міста. Але головне – щоб ця конструкція пережила зиму. І ми зробимо все можливе, щоб весною та літом вона все ще існувала».

Нагадаємо, вперше простір використали цього літа у рамках проекту «Тимчасова видимість». Детальніше про це ви можете почитати у матеріалі «Дня» «У Чернівцях відроджують мистецькі платформи».

Аліна ВАВРИНЮК, Чернівці

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати