Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ООН закликає країни спростити процедуру возз'єднання сім'ї для афганських біженців

16 жовтня, 16:48
Фото: Reuters

Всупереч побоюванням політичні потрясіння в Афганістані не привели до масштабної хвилі переселенців, які намагаються перейти кордон, повідомляє сайт ООН.

Однак багато афганців, які отримали раніше притулок у третіх країнах, не можуть возз'єднатися зі своїми близькими родичами, заявила на брифінгу в Женеві представниця Управління ООН у справах біженців (УВКБ) Шабія Манту.

Вона закликала країни з міркувань гуманності і з огляду на складну обстановку в пріоритетному порядку надавати візи членам сімей біженців, що залишилися в Афганістані.

"Принцип возз'єднання сім'ї захищений міжнародним правом і регіональними обов'язковими до виконання юридичними інструментами", - нагадала Манту.

В УВКБ побоюються, що для реалізації свого права на возз'єднання з сім'єю біженцям доведеться тепер долати ще більш численні бар'єри, ніж раніше, а сам процес може стати більш дорогим і тривалим.

Деякі країни нещодавно взяли на себе зобов'язання прискорити ці процедури, проте в ООН зазначають, що цього недостатньо, і рекомендують максимально спростити процес, щоб покласти край митарствам біженців, які домагаються візи для своїх близьких.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати