Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

СБУ затримала підозрюваних у нападі на інкасаторів 2016 року, що переховувались під іменами загиблих військових

16 жовтня, 21:47
Фото ssu.gov.ua

У результаті спецоперації СБУ затримала трьох підозрюваних у серії нападів на філіали банківських установ та інкасаторські автомобілі в Запоріжжі у 2016 році. За даними правоохоронців, весь цей час вони переховувалися від слідства на базі у Донецькій області та здійснювали тяжкі злочини майнового характеру — зокрема заволодіння транспортними засобами та іншим майном.

Про це повідомляє hromadske.

«Щоб забезпечити пересування зловмисників поза межами бази, вони використовували документи загиблих бійців та військовослужбовців, які звільнилися зі служби. Дане злочинне угруповання постійно мало при собі бойову вогнепальну зброю, ручні гранати та в будь-який момент було готове вчинити збройний опір правоохоронцям», — йдеться у заяві СБУ.

Загалом, за даними слідства, злочинне угруповання складалося із семи осіб. Двоє із них загинули від отриманих поранень ще у 2016 році, коли чинили збройний опір правоохоронцям, а ще двоє — були затримані раніше та перебувають під запобіжним заходом.

У липні 2016 року в Запорізькій області біля села Мала Токмачка група осіб із застосуванням вогнепальної зброї скоїли напад на інкасаторів «Ощадбанку», які знаходились в автомобілі. Вони застосували пістолет, автомат, кулемет і ручні гранати. В результаті перестрілки правоохоронці вбили одного з нападників (громадянина Латвії), троє втекли, а ще трьох затримали. Усі вони виявилися бійцями полку «Азов», але один згодом помер від поранення.

Справа наразі слухається в суді, на лаві підсудних перебувають колишні «азовці» Олег Канаєв та Сергій Трубіцин. Щодо трьох затриманих суд обиратиме запобіжний захід наступного тижня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати