Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

СБУ викрила схему розкрадання держкоштів на закупівлі апаратів ШВЛ

16 листопада, 15:42
Фото: "Апостроф"

Співробітники Служби безпеки України викрили посадових осіб медичних закладів Києва на розкраданні коштів, виділених на боротьбу з пандемією COVID-19.

"Як вдалося встановити СБУ, до "схеми" причетні не лише посадові особи медичних закладів, а й приватні підприємці, які продавали відповідне обладнання. Розкрадання коштів відбувалося за рахунок включення до вартості угод суми ПДВ, хоча насправді законодавством передбачено звільнення від ПДВ таких операцій. Гроші привласнювали із закупівель анестезіологічних систем та апаратів штучної вентиляції легенів, необхідних для запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби COVID-19", - повідомляє пресслужба СБУ.

Загалом, за попередніми даними, зловмисники привласнили майже 2 млн грн.

За результатами зібраних доказів головному бухгалтеру держустанови "Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України" повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Крім того, за підсумками проведення додаткових процесуальних дій вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності керівництва підприємства-постачальника за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Водночас під час досудового розслідування встановлено додаткові епізоди аналогічних порушень в інших державних органах та установах України.

За зазначеними фактами триває збір доказів для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати