Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна зайняла 39-у сходинку у рейтингу могутності країн від U.S. News&World Report

16 грудня, 12:37
Фото Миколи Тимченка, ''День''

Американське політичне видання U. S. News & World Report опублікувало рейтинг країн за могутністю у 2019 році.

 U. S. News & World Report віддало першість США, друге місце в Росії, третє - у Китаю.

До критеріїв визначення могутності  у виданні віднесли  економіку, військову міць, політичний вплив, лідерство у світі, а також членство та участь держав у міжнародних альянсах.

Рейтинг країн був складений аналітиками із BAV Group і Wharton School Університету Пенсільванії.

В першу десятку увійшли також Німеччина, Велика Британія, Франція, Японія, Ізраїль, Саудівська Аравія та Південна Корея.

Україна у списку розмістилась між Мексикою (38-ма) та Фінляндією (40-ва). Країна випередила Польщу (44-та), Грецію (41-ша), Казахстан (43-ій). Також у рейтингу Україна вище таких європейських країн, як Португалія, Сербія, Чехія, Румунія, Угорщина, Болгарія, Хорватія, Ірландія, тощо.

Однак, вище розмістились такі країни, як Білорусь, В'єтнам, Південна Африку, Єгипет, Катар, Пакистан, Ірак, Іран та Люксембург.

Журнал U. S. News & World Report оцінив 80 країн світу, найнижчі сходинки у рейтингу посіли Литва (76-та), Словаччина, Словенія, Латвія та Естонія (80-та).

U. S. News & World Report веде свою історію з 1933 року. Його щомісячна аудиторія налічує десятки мільйонів унікальних відвідувачів, які дивляться сотні мільйонів статей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати