Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В аеропорту Порошенко відмовився отримати повістку до суду - ДБР

17 січня, 10:30
Фото Reuters

У Державному бюро розслідувань заявляють, що співробітники Бюро намагалися вручити п'ятому президенту України Петру Порошенку в аеропорту процесуальні документи про виклик до суду для обрання запобіжного заходу, але Порошенко відмовився від їх отримання.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Справді сьогодні співробітники ДБР у приміщенні аеропорту "Жуляни" намагалися вручити Петру Порошенку… процесуальні документи, а саме повістку про виклик на 11-ту годину 17 січня до Печерського суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу, копію клопотання із залученими матеріалами, та надати Порошенку можливість добровільно з'явитися до суду", - сказала на брифінгу у понеділок у Києві радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян.

Водночас, як повідомила Сап'ян, Порошенко відмовився від отримання процесуальних документів, "ігнорував вимоги слідчого, а особи, які були з ним, чинили фізичний опір, що зафіксовано на відеозаписах".

"Адвокати Петра Олексійовича Порошенка запевнили, що отримають усі процесуальні документи, проте після проходження прикордонного контролю шляхом створення штучного натовпу втекли", - додала радниця з комунікацій.

При цьому Сап'ян наголосила, що співробітники ДБР дотримувалися всіх вимог законодавства.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати