Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки відзначив день народження

17 травня, 15:21
Фото: eenu.edu.ua

Його історія бере свій початок ще у 1940 році, коли у Луцьку було відкрито перший вищий навчальний заклад, учительський інститут. Потім він трансформувався у педінститут, згодом став Волинським державним університетом, а тепер це національний університет, який має свою нішу на ринку підготовки кваліфікованих кадрів та партнерські зв’язки з багатьма університетами Польщі, Німеччини, Прибалтики.

Традиційно свій день народження університет відзначає у середині травня. Цього року було надзвичайно багато цікавих заходів, у яких студенти брали найактивнішу участь. Про них розповідає  Анна ДАНИЛЬЧУК, проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами: «Цього року Східноєвропейський національний університет відзначав своє 79-ліття. Програма урочистих наукових та культурних заходів захопила увесь тиждень – з 13 по 18 травня. Святковий тиждень розпочався із відкриття виставки портретів військовослужбовців батальйону «Айдар» авторства Руслана Кашаюка, учасника бойових дій, студента IV курсу факультету культури і мистецтв спеціальності «Образотворче мистецтво». Опісля, на факультеті філології та журналістики відбулася урочиста академія «На високостях науки і літератури…» з нагоди 200-ліття від дня народження Пантелеймона Куліша.

Іще один захід було присвячено пам’яті Олександра Рисака – відомого науковця, знаного оратора і «запеклого» лесезнавця, якому 11 травня цього року виповнилося б 80 років.Студенти презентували промоційні ролики своїх факультетів, демонстрували вистави та організували масштабний флешмоб до Дня вишиванки. Також протягом тижня в університеті тривав фестиваль науки, який завершився уже традиційним ярмарком кар'єри – Ярфестом. Студенти та дослідники представили нові наукові здобутки вишу та напряму поспілкувалися із провідними підприємствами Волині та України».

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати