Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суд оголосив про відновлення з 30 липня стадії дебатів у справі Януковича

17 липня, 13:28
Фото Артема СЛІПАЧУКА, "День" (архівне)

В Оболонському райсуді Києва колегія суддів оголосила про відновлення з 30 липня стадії судових дебатів у справі за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді. Про це повідомляє Укрінформ.

"30 липня о 10:00 ми розпочнемо проводити судові дебати", - сказав головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Він зазначив, що якщо нинішні адвокати Януковича не з'являться, то суд буде вимушений залучити адвоката з Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Водночас суддя попросив, щоб саме ці адвокати виступили у судових дебатах.

Адвокати протестували проти рішення щодо судових дебатів, але суддя наполягав, що суд все ж таки перейшов до стадії судових дебатів.

Згідно з чинним законодавством, судові дебати - остання стадія судового процесу перед тим, як суд піде до нарадчої кімнати.

Прокурор Руслан Кравченко у коментарі журналістам зазначив, що на думку обвинувачення, рішення про відновлення судових дебатів є обгрунтованим і законним, і що прокурори до них давно готові.

Як повідомлялося, 19 квітня суд у справі про держзраду Януковича вже оголошував про початок дебатів, але потім повернувся до стадії допиту свідків.

За даними даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати