Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вашингтоні затримали росіянку, яку підозрюють у шпигунстві на користь РФ

17 липня, 12:10

Співробітники контррозвідки ФБР затримали у Вашингтоні 29-річну росіянку, яку підозрюють у шпигунстві на користь РФ. Про це повідомляє ЄП з посиланням на ABC News.

Марія Бутіна, співзасновниця російської правозахисної групи під назвою "Право носити зброю", яка нещодавно отримала ступінь магістра в одному з американських університетів, "здійснила кроки для налагодження відносин з американськими політиками, щоб створити приватні, або, як вона їх називала, "зворотні канали" лінії комунікації ", йдеться у кримінальній скарзі, поданій окружний суд Вашингтона.

Ці канали ймовірно використовувалися Російською Федерацією для проникнення в національний орган прийняття рішень в США для просунення порядку денного Російської Федерації.

Відзначається, що росіянка була затримана 15 липня, її звинувачують в роботі на російського чиновника, який перебуває під санкціями США.

"З 2015 і щонайменше до лютого 2017 року Бутіна працювала за розпорядженням високопоставленого чиновника в російському уряді, який раніше був депутатом парламенту і потім став високопоставленим представником в Центральному банку Росії. Дана людина перебуває під санкціями міністерства фінансів США", — йдеться в скарзі.

За цим звинуваченням Бутіній загрожує до п'яти років в'язниці.

Суд у її справі відбудеться 18 липня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати