Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ми повинні шанувати тих, хто стояв біля витоків відродження нашої автокефалії, - Епіфаній

17 серпня, 16:52
Фото: pomisna.info

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 16 серпня 2019 року прибув до Львова з архіпастирським візитом.

Предстоятель Православної Церкви України у Львівській міській раді зустрівся із мером Андрієм Садовим та представниками місцевої влади. Під час зустрічі Його Блаженство з нагоди 30-ліття відродження УАПЦ відзначив ювілейним орденом I ступеня міського голову Андрія Садового та директора департаменту «Адміністрації міського голови» Львівської міської ради Євгена Бойка.

Митрополит Епіфаній поспілкувався з представниками ЗМІ, передає прес-служба ПЦУ на офіційному сайті.

«Цей рік справді є символічним для Української Православної Церкви. Саме в 2019-му ми отримали довгоочікуваний Синодальний томос про автокефалію, а також святкуємо 30 років із нагоди третього відродження Української Автокефальної Православної Церкви.

Ми повинні згадувати та шанувати тих, хто стояв біля витоків відродження нашої автокефалії. Сьогодні прибув з візитом до міста Львова, де ми спільно відзначимо ювілей третього відродження УАПЦ», – сказав Митрополит Епіфаній.

На згадку про архіпастирський візит Предстоятель залишив свої побажання на сторінках Книги почесних гостей.

Нагадуємо, що завтра Блаженнійший Митрополит Епіфаній візьме участь святкових заходах, в рамках яких відбудеться передача приватної літератури Патріарха УАПЦ Димитрія (Яреми) до Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, урочиста академія у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької, покладання квітів до пам’ятника борцям за волю України. Після цього Предстоятель звершить панахиду біля могили Патріарха Димитрія (Яреми) та очолить всенічне бдіння у храмі святих апостолів Петра і Павла.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати