Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ілон Маск пояснив, чому складно колонізувати Місяць

17 жовтня, 22:56
Фото: SpaceX

Глава SpaceX Ілон Маск назвав колонізацію Місяця «великим викликом». На думку підприємця, на земному супутнику недостатньо ресурсів, зокрема, — вуглецю.

Про це повідомляє видання Techno.NV.

Минулого тижня глава компанії SpaceX Ілон Маск представив довгоочікуваний космічний корабель Starship, який є найпотужнішим і великим на сьогодні. Повідомляється, що Starship зможе перевозити до 100 людей за раз і стане основним транспортом під час колонізації Марса і Місяця. Але от щодо останнього Маск недавно засумнівався.

Каліфорнійський підприємець заявив, що колонізація Місяця буде великим викликом для людей, оскільки там недостатньо ресурсів, зокрема — вуглецю.

«Великою проблемою для дозаправки Starship на Місяці є пошук джерел вуглецю. Ймовірно, великі його поклади є в кратерах від метеоритів. Те ж саме стосується водню і кисню», — написав Ілон Маск у своєму Twitter.

Справа в тому, що ці ресурси на Марсі можна черпати з розрядженої атмосфери Червоної планети, а на Місяці атмосфери практично немає. Поки, єдине джерело необхідних ресурсів для колонізації земного супутника — це поклади льоду, які недавно знайшли в кратерах на полюсах Місяця, і з яких можна добути воду і водень для створення ракетного палива та підтримання життя людей.

Але, в планах Маска колонізація передбачає створення на Місяці і Марсі складів з виробництва палива з водню і вуглецю. Останнього якраз немає на земному супутнику, і люди поки не знають як його там виробляти у великих масштабах.

Експерти пояснюють, що добувати вуглець з грунту Місяця може бути дуже непростим завданням, на яке підуть роки. Навіть на Землі процес такого видобутку може зайняти пару десятків років.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати