Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Кропивницькому попрощалися з Володимиром Панченком

17 жовтня, 16:52
Фото Інна ТІЛЬНОВА

Провести в останню путь науковця, літературознавця, письменника, почесного громадянина Кропивницького прийшли його колишні учні та друзі з усієї України, громадські діячі, колеги з Києво-Могилянської академії, міське та обласне керівництво.

Церемонія відбулася біля пам’ятника Володимиру Винниченку у дворі Центральноукраїнського педагогічного університету, де на кафедрі української літератури протягом певного часу працював Володимир Панченко.

За словами проректора ЦДПУ ім. В. Винниченка Сергія Михиди, відтепер друзі Володимира Панченка відліковуватимуть час за його «Сонячним годинником»: «І для мене особисто, і для багатьох це слово вже не означатиме той звичний інструмент, а буде означати слово Володимира Панченка. Він формував літературний ландшафт України, і сьогодні його оплакує вся Україна», – зазначив Сергій Михида.

Згадуючи Володимира Панченка, літературний критик Михайло Слабошпицький зазначив, що українці завжди несправедливо ставилися до живих сучасників, маючи натомість «параноїдальну повагу до мертвих митців».

Проводжали Володимира Панченка оплесками, а поховали на сільському кладовищі в Олексіївці, як заповідав автор «Сонячного годинника».

Вічна пам’ять.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати