Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Держдеп США підтримав ЄС у притягненні РФ до відповідальності за агресію проти України

17 грудня, 09:05
Фото Reuters

Державний департамент США підтримав рішучість ЄС у питанні притягнення Росії до відповідальності за агресію проти України.

Про це йдеться у заяві на сайті Держдепу.

"США вітають нещодавні кроки ЄС та його держав-членів щодо того, щоб притягти Росію до відповідальності за агресію проти України. Резолюція Європейського парламенту від 12 грудня підтверджує важливість ролі України в європейській енергетичній мережі та засуджує будівництво газопроводу "Північний потік-2" - підтримуваного Кремлем політичного проекту. Ми закликаємо Німеччину звернути увагу на стурбованість багатьох сусідів, чиїй безпеці зашкоджує цей трубопровід. Ми також вітаємо одностайне рішення Європейської Ради щодо поширення економічних санкцій проти Росії", - йдеться у повідомленні.

У Держдепі також підтримали позицію ЄС, щодо незаконності нападу Росії 25 листопада на українські судна поблизу Керченської протоки, назвавши це порушенням міжнародного права, та привітали ідею ЄС із надання допомоги постраждалим від цієї агресії РФ районам України.

США продовжать притягати РФ до відповідальності за її дії. Ми продовжуватимемо працювати з європейськими партнерами та союзниками, щоб представити об'єднаний фронт проти агресії Кремля", - наголосили у Держдепі.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати